دندانپزشکی نوین

آشنایی با مقالات برتر سایت مجله پزشکی سلامت

افراد در این حوزه به بررسی عوامل محیطی، زیستی و رفتاری موثر بر سلامت جامعه پرداخته و در این باره اطلاعات آماری جمع‌آوری می‌کنند. سپس در فرصت مناسب که نزدیک‌ترین مثال آن شیوع ویروس کرونا می‌باشد، این داده‌ها را تحلیل کرده و برای پیشگیری از مشکل تلاش می‌کنند. وظیفه‌ی دیگر که بر عهده فعالان حوزه سلامت عمومی می‌باشد، دادن آموزش‌های بهداشتی به مردم است. این آموزش‌ها به مردم کمک می‌کند که در برابر ابتلا به بیماری‌ از خود محافظت کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر پزشکی سلامت را مطالعه کنید.

علت اصلی بروز کبد چرب چیست؟

مدرن شدن سریع کشورهای آسیایی افزایش میزان چاقی و مشکلات ناشی از آن را برای مردم این نواحی به ارمغان آورده است. بیماری کبد چرب در دست‌کم 25% جمعیت کشورهایی تشخیص داده می‌شود که چاقی در آن رواج گسترده‌ دارد. از دیگر علل و علت کبدچرب می توان به موارد زیر اشاره کرد: چاقی احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد، و بیمار دیابتی بیش از دیگران مستعد ابتلا به کبد چرب است. البته این بیماری خود به خود در بیمار دیابتی بروز نمی‌یابد. بلکه دیابت مقاوم به انسولین به علاوه وجود چربی اضافی در بدن در نهایت باعث بروز این بیماری می‌شود.

چاقی و کبد چرب

در مورد رابطه هپاتیت با کبدچرب باید گفت یکی از عامل‌های مؤثر در ابتلا به این بیماری، هپاتیت C است. این نوع از هپاتیت التهاب کبد را به دنبال دارد. لازم به ذکر است که هپاتیت با کبد چرب تقاوت دارد. کبد چرب معمولاً پی‌آمد مصرف مشروبات الکلی سنگین است. هر چند این عارضه تنها مشروب ‌خواران را هدف قرار نمی‌دهد. این بیماری در میان افراد غیر الکلی نیز رواج دارد که علت آن عموماً مصرف طولانی مدت داروهای تجویزی، رژیم غذایی نامناسب، سوء تغذیه، بیماری‌های خاص ناشی از سبک زندگی فردی مانند دیابت، چاقی یا سطح کلسترول بالا است.

بیشتر بخوانید
تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟

یکی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین عوامل ابتلا به این بیماری الکل و پس از آن چاقی است. چربی مازاد در ناحیه‌ی شکم بیش از افزایش وزن کلی بدن به بیماری کبد چرب ارتباط می‌یابد. اکثر افراد چاق از ضرورت کاهش وزن آگاه هستند، حال آن که تعداد انگشت‌شماری از آنان واقعاً قدمی در این راه برمی‌دارند. شاخص توده بدنی کمتر از 25 به عنوان محدوده سلامت اکثر افراد قلمداد می‌شود، البته این میزان با توجه به قد و جنسیت فرد تغییر می‌کند.

بارداری و حاملگی نیز به دلیل به هم خوردن تعادل هورمون‌ها در طی این دوره و همچنین افزایش وزن یکی از علل بیماری کبد چرب به شمار می‌رود. اما پس از زایمان، کبد به خودی خود و بدون هیچ گونه درمان خاصی شروع به بهبود یافتن می‌کند و به ندرت لازم است تا برای بیماری کبدی ناشی از حاملگی برنامه درمانی خاصی در نظر گرفته شود.

علائم کبد چرب چیست؟

علایم بیماری کبدچرب بروز نمی کنند. بیماری با هیچ علامتی، به ویژه در ابتدای بیماری، همراه نیست. در صورت پیشرفت بیماری، معمولاً پس از سپری شدن چند سال یا حتی چند دهه، مشکلات مبهمی نظیر موارد زیر تجربه می‌شوند:

  • خستگی مزمن
  • کاهش وزن یا کم‌اشتهایی
  • ضعف
  • حالت تهوع
  • زرد شدن چشم
  • و ….

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی کبد چرب میتوانید مقاله کبد چرب چیست؟ را بخوانید.

علائم و نشانه ­های پسوریازیس چیست؟

علائم و نشانه­ های پسوریازیس در افراد مختلف متفاوت است و این بیماری می­تواند نواحی مختلفی را درگیر کند. علائم و نشانه های پسوریازیس عبارتند از:

  • پینه­های ملتهب، برجسته و قرمز رنگ روی پوست
  • پوست قرمزی که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند.
  • احساس درد در اطراف پینه­ ها
  • مفاصل دردناک و متورم
  • احساس سوزش و خارش در اطراف پینه ­ها
  • فلس­ ها یا پلاک ­های نقره­ای روی پینه­ های قرمز
  • ضخیم شدن ناخن­ها، سوراخ­ شدن یا برآمده شده آن­ ها
  • تاول­ های پر از چرک روی لکه­ های قرمز پوست
بیشتر بخوانید
عوارض ایمپلنت دندان + فیلم عوارض ایمپلنت

معرفی انواع پسوریازیس

انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد، از جمله:

  1. پسوریازیس پلاکی:

پسوریازیس پلاکی، شایع­ترین نوع پسوریازیس باعث ایجاد لکه های پوستی خشک، برجسته و قرمز می­شود. این ضایعات در پسوریازیس پلاکی از پوسته­ های نقره­ای پوشیده شده است.

پسوریازیس پلاکی

این پلاک­ها ممکن است خارش داشته باشند یا پوست حساسی داشته باشند. پسوریازیس پلاکی معمولاً در آرنج، زانو، کمر و پوست سر ظاهر می­شوند و ممکن است میزان سطح آن­ ها روی پوست کم یا زیاد باشد.

  1. پسوریازیس ناخن:

پسوریازیس می­تواند ناخن ­ها و انگشتان پا را تحت تأثیر قرار دهد و باعث ایجاد حفره، رشد غیرطبیعی ناخن و تغییر رنگ آن شود. ناخن­های مبتلا به پسوریازیس، ممکن است شل شود و از بستر ناخن جدا شوند. موارد شدید ممکن است باعث خرد شدن ناخن شود.

  1. پسوریازیس گوتات:

پسوریازیس گوتات معمولاً توسط عفونت باکتریایی مانند گلودرد ایجاد می­شود. با ضایعات کوچک، قطره­ای و پوسته­ پوسته شده روی تنه، بازوها یا پاها مشخص می­شود. و …

برای آشنایی بیشتر با این بیماری مقاله بیماری پسوریازیس چیست را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا