5 غذای مناسب کودکان که با عسل تهیه می‎شود

این شهد طلایی با وجود شیرینی زیاد مملو از خواص مفید برای کودکان در حال رشد است. گنجاندن یک وعده عسل در رژیم غذایی کودک نه تنها موجب می‎‎شود از سلامت بیشتری برخوردار شود بلکه می‎تواند احساس بهتری نیز داشته باشد. استفاده از عسل طبیعی به عنوان ماده مغذی با مزایای تغذیه‎ای و وعده‎های درمانی همراه است. در ادامه با خواص عسل و آشپزی با عسل برای کودکان آشنا می‎شوید.

اسید اسکوربیکریبوفلاوینفسفر آهن
اسید پانتوتنیککلسیمپتاسیممنیزیم
نیاسینمسرویمنگنز
مواد معدنی موجود در عسل

خواص عسل برای کودکان:

1. افزایش انرژی کودکان به کمک آشپزی با عسل

عسل در درجه اول از سه نوع قند تشکیل شده است: ساکارز، گلوکز و فروکتوز. هر یک از این قندها به طور متفاوتی توسط بدن ما مصرف می‎شود. ساکارز و گلوکز به سرعت هضم می‎شوند و باعث افزایش قند خون می‎شوند. با این وجود فروکتوز موجود در عسل مدت بیشتری در سیستم باقی می‎ماند و به کودکان انرژی پایداری می‎دهد. به این ترتیب آن‎ها هوشیار هستند.

2. حاوی ویتامین‎ها و مواد معدنی مورد نیاز است

یک شیشه عسل مملو از ویتامین‎ها و مواد معدنی مورد نیاز کودکان در حال رشد است. عسل همچنین حاوی اسیدهای آمینه است که به رشد و نمو کودکان شما کمک می‎کند.

3. از کبد کودکان در برابر آسیب محافظت می‎کند

عسل به عنوان محافظ کبد در برابر برخی بیماری‎ها و آسیب‎ها عمل می‎کند. ثابت شده است که عوارض جانبی داروهای مسکنی که کودکان در دوران بیماری مصرف می‎کنند باعث آسیب کبدی می‎شود. یک قاشق عسل به کودک کمک می‎کند تا عوارض دارو پایین بیاید و آن‎ها را از آسیب محافظت کند.

آشپزی با عسل

4. به بهبود سریع زخم کمک می‎کند

استفاده از عسل بر روی خراش‎ها و بریدگی‎های کودک به بهبود سریع آن‎ها کمک می‎کند. عسل روند بهبودی را سرعت می‎بخشد و می‎تواند به تسکین پوست تحریک شده کمک کند.

5. سرفه‎ ها را آرام می‎کند

عسل به عنوان یک عامل تسکین دهنده در درد و التهاب گلوی کودک عمل می‎کند و سرفه او را ساکت می‎کند. اگر کودک شما به دلیل گلودرد در بلعیدن مشکل دارد یک قاشق عسل کمک خواهد کرد.


آشپزی با عسل

دستورهای غذایی در زیر را می‎توانید در میان وعده و وعده‎های اصلی برای کودک خود مصرف کنید.

1. اسموتی با عسل

کودکان خود را با تهیه یک اسموتی میوه‎ای با عسل تقویت کننده سلامتی خوشحال کنید

  • ماست 1 فنجان
  • 1/2 فنجان آب میوه ارگانیک و شیرین نشده
  • 1/2 فنجان میوه ارگانیک فصلی منجمد
  • 2 قاشق چای‎خوری عسل
  • جوز هندی، دارچین، هل، یا پودر زنجبیل تازه رنده شده برای مزه دار کردن
  • اختیاری: نعناع، ریحان، یا سایر گیاهان معطر مورد علاقه به عنوان تزیین

طرز تهیه:

ماست، عسل و آب را در مخلوط‎کن مخلوط کنید تا یک‎دست شود. هر بار چند قطعه میوه یخ زده اضافه کنید. تا زمانی‎که اسموتی به قوام برسد مخلوط کنید. در صورت تمایل با ادویه جات تازه یا گیاهان تزئین کنید.


2. بلغور جو دو سر با عسل

  • 1/4 فنجان جو دو سر
  • 1 قاشق چایخوری دانه های چیا
  • 1/4 فنجان ماست
  • 1/3 فنجان شیر بادام یا نارگیل
  • 1/4 فنجان بلوبری
  • 1/4 فنجان توت فرنگی
  • 2 قاشق چایخوری عسل

طرز تهیه:

جو دوسر و دانه چیا را داخل ظرف بریزید. هم بزنید تا همه دانه‎های چیا با هم مخلوط شوند. سپس ماست، شیر و عسل را اضافه کنید. دوباره هم بزنید. توت فرنگی‎ها را در بالای مواد قرار بدهید. درب شیشه را محکم کنید و یک شب در یخچال قرار دهید. قبل از خوردن غذا توت‎ها را داخل بلغور جو دوسر هم بزنید.در صورت نیاز ممکن است مقدار بیشتری عسل اضافه کنید.


تجهیزات نوین دندان پزشکی


3. آشپزی با عسل: کلوچه موزی

  • 4 عدد موز
  • 1 عدد تخم مرغ زده شده
  • 1/4 فنجان روغن نارگیل ذوب شده
  • 1/2 فنجان تا 3/4 فنجان عسل
  • 1 تا 1/4 فنجان آرد گندم
  • 1 قاشق چای خوری جوش شیرین
  • 1 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک

دستور تهیه:

فر را روی 180 درجه گرم كنید. قالب کلوچه را با روغن چرب کنید. در یک کاسه بزرگ موزها را با دستگاه خردکن یا چنگال له کنید. تخم مرغ، روغن و عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. با استفاده از لیسک مواد باقی مانده را جمع کنید. سه چهارم فنجان‎ها را پر کنید.
فنجان‎ها را داخل فر قرار بدهید. بعد از 20 دقیقه خلال دندان را داخل کلوچه‎ها فرو ببرید اگر مواد به خلال دندان نچسبید کلوچه آماده است.

آشپزی با عسل

4. عسل دارچین

  • 2 فنجان گردوی چرخ شده
  • 1/4 فنجان شکر
  • 2 قاشق چای‎خوری دارچین آسیاب شده
  • 12 ورق خمیر یوفکا منجمد
  • 1/2 فنجان کره ذوب شده
  • مواد لازم برای تهیه شربت
  • 1/2 فنجان عسل
  • 1/2 فنجان شکر
  • 1/2 فنجان آب
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو

طرز تهیه:

فر را با دمای 180 درجه گرم کنید. گردو، شکر و دارچین را با هم ترکیب کنید. آشپزی با عسل

روی یک ورق خمیر یوفکا کره بمالید. ورق یوفکا دوم را روی آن قرار دهید دوباره روی آن را کره بمالید. (خمیر یوفکا را با حوله مرطوب پوشانده و نگه دارید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود). مخلوط گردو و شکر و دارچین را روی خمیرها بپاشید. با استفاده از کاغذ روغنی آن را رول کنید. سپس حلقه کنید. از یک طرف شروع کنید و هنگام رول کردن کاغذ را جدا کنید. رول‎ها را به ظرف مخصوص پخت و پز شیرینی انتقال دهید. این کار را با باقی مانده خمیر یوفکا و مخلوط گردو تکرار کنید. آن را 15 دقیقه بپزید تا قهوه‎ای روشن شود.

در همین حال، در یک قابلمه کوچک تمام مواد شربت را با هم مخلوط کنید. جوش بیاورید. گرما را کاهش دهید 5 دقیقه دم بکشد.سپس 10 دقیقه خنک کنید. روی رول دارچین شربت بریزید. در اخر روی آن باقی‎مانده مخلوط گردو بریزید.

انرژی132 کیلو کالری
چربی8 گرم
کلسترول10 میلی گرم
سدیم43 میلی گرم
کربوهیدرات15 گرم
پروتئین1 گرم
ارزش غذایی عسل دارچین

5. آشپزی با عسل: نان شیرینی عسلی

  • 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک
  • 1 تا 1/4 فنجان آب گرم
  • 3 قاشق غذاخوری روغن
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 3 قاشق غذاخوری به علاوه 1/4 فنجان عسل (تقسیم شده)
  • 1 قاشق چای‎خوری شکر قهوه‎ای
  • 1/2-1 قاشق چای‎خوری نمک
  • 1 عدد تخم مرغ بزرگ (دمای اتاق)
  • 4 تا 5 فنجان آرد نان
  • 1 قاشق غذاخوری پیاز چرخ کرده
  • 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد
  • 1 قاشق غذاخوری دانه خشخاش

در یک کاسه بزرگ مخمر را در آب گرم حل کنید. روغن، شکر، 3 قاشق غذاخوری عسل ، شکر قهوه‎ای، نمک و تخم مرغ را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید. آنقدر آرد را هم بزنید تا خمیر نرم شود.

بعد از آرد زدن 8 تا 10 دقیقه ورز دهید تا یک خمیر صاف و یکنواخت تشکیل شود. روی آن را بپوشانید و بگذارید 10 دقیقه استراحت کند.

خمیر را مشت کنید به شکل 12 توپ درآید. انگشت شست را از طریق مراکز فشار دهید. سوراخ خمیر را کشیده و شکل دهید تا حلقه‎ای یک‎دست شود. روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید. روی آن را بپوشانید و بگذارید 10 دقیقه استراحت کند. نان‎ها را کمی صاف کنید.

در یک قابلمه بزرگ یا اجاق گاز، 8 فنجان آب و عسل باقی مانده را بجوشانید. نان را یک بار در آب جوش بریزید. نان شیرینی را به مدت 45 ثانیه بپزید. نان شیرینی را با یک قاشق شکاف دار بردارید. آبکش کرده و با پیاز خرد شده، کنجد و دانه‎های خشخاش روی آن بپاشید.

نان‎ها را به فاصله 2 سانتی متر روی کاغذ روغنی قرار دهید. در دمای 425 درجه به مدت 12 دقیقه بپزید. آن‎ را برگردانید و بپزید تا قهوه‎ای طلایی شود. آشپزی با عسل

ارزش غذایی:

1 شیرینی: 265 کالری ، 5 گرم چربی (1 گرم چربی اشباع)، 16 میلی گرم کلسترول، 303 میلی گرم سدیم، 48 گرم کربوهیدرات (14 گرم قند ، 2 گرم فیبر)، 7 گرم پروتئین.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *