اخبارتکنولوژی دندانپزشکیدندانپزشکی نوین

روکش دندان عصب کشی شده

متاسفانه برخی از افراد، فرایند درمان خود را پس از اتمام عصب کشی و پر کردن دندان رها می‌کنند و تصور می‌کنند که مراحل درمان دندان آسیب دیده‌ی آن‌ها به اتمام رسیده است. در حالی که این تصور اشتباه و نادیده گرفتن مرحله روکش کردن دندان عصب کشی شده می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به سلامتی دندان فرد وارد کند.

روکش دندان عصب کشی شده

دندان‌های عصب کشی شده، به دلیل از دست دادن عصب و عروق خونی، با گذشت زمان شکننده و ضعیف می‌شوند. این امر، آن‌ها را در معرض خطر شکستگی، ترک خوردگی و پوسیدگی قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، روکش دندان عصب کشی شده به عنوان راه‌حلی ایده‌آل برای محافظت از دندان و حفظ سلامت و زیبایی لبخند شما به کمک می‌آید.

دلایل نیاز به روکش کردن دندان عصب کشی شده

همانطور که ابتدا به این موضوع اشاره کردیم، دندان‌های عصب کشی شده نسبت به دندان‌ها سالم و طبیعی  در سطوح بالاتری از آسیب پذیری قرار دارند. همین امر می‌تواند منجر به مشکلات متعددی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، پوسیدگی، تغییر رنگ دندان و مشکلات زیبایی شود.

در ادامه، هر یک از این دلایل را به شکلی کامل تر بررسی خواهیم کرد.

ترک خوردگی و شکستن دندان عصب کشی شده

دندان‌های عصب کشی شده به دلیل فقدان حس و رطوبت، بیشتر در معرض شکستگی و ترک خوردگی قرار دارند. شکستن دندان عصب کشی شده می‌توانند کوچک یا بزرگ باشند و حتی در برخی موارد منجر به از بین رفتن کامل دندان شوند.

روکش دندان با ایجاد یک لایه محافظتی قوی بر روی دندان عصب کشی شده، از طریق افزایش استحکام و مقاومت دندان، توزیع یکنواخت نیرو و محافظت از ساختار دندان از شکستن آن جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ | دلایل عفونت ایمپلنت چیست؟
پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

دندانی که عصب ندارد، نمی‌تواند وجود عفونت را از طریق احساسی مانند درد به فرد اطلاع دهد. به همین دلیل، ممکن است زمانی متوجه وجود آسیب در دندان یا دندان‌های خود شوید که دیگر کار از کار گذشته و عفونت در تمام قسمت‌های دندان شما پخش شده است.

روکش دندان با ایجاد یک مانع فیزیکی در برابر باکتری‌ها و اسیدها، به چند روش از پوسیدگی دندان عصب کشی شده جلوگیری می‌کند:

  • مهر و موم کامل دندان: روکش دندان به طور کامل بر روی دندان عصب کشی شده قرار می‌گیرد و تمام سطوح آن را از جمله خط لثه را می‌پوشاند. این مهر و موم محکم از نفوذ باکتری‌ها و اسیدها به داخل دندان و ایجاد حفره جلوگیری می‌کند.
  • صاف و صیقلی بودن: سطح روکش دندان بسیار صاف و صیقلی است و به راحتی تمیز می‌شود. این موضوع از چسبیدن پلاک و ذرات غذا به دندان جلوگیری می‌کند و رشد باکتری‌ها را کاهش می‌دهد.
  • افزایش مقاومت در برابر اسید: مواد ساخت روکش دندان در مقایسه با ساختار طبیعی دندان مقاومت بیشتری در برابر اسید دارند. در نتیجه از حل شدن مینای دندان و ایجاد حفره جلوگیری می‌کنند.

تغییر رنگ

با گذشت زمان، دندان‌های عصب کشی شده به دلیل عدم وجود جریان خود تیره و خاکستری می‌شوند. این تغییر رنگ، دندان عصب کشی شده را از رنگ طبیعی دندان‌های دیگر متفاوت می‌کند. این عارضه، خصوصا در شرایطی که دندان مورد نظر در جلوی فک قرار داشته باشد، تغییر بسیار نازیبایی را در چهره به وجود می‌آورد.

روکش دندان با قرار گرفتن در دور تا دور دندان عصب کشی شده، ظاهر نازیبای دندان را در زیر خود مخفی می‌کند.

بیشتر بخوانید
ایمپلنت در مشهد

بروز حساسیت در دندان

یکی از عارضه‌های شایع در دندان‌های عصب کشی شده، حساسیت دندان نسبت به سرما و گرما است. این حساسیت که معمولا در مواقع خوردن و آشامیدن مواد غذایی سرد و گرم افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند شرایطی بسیار ناخوشایند و آزاردهنده را برای فرد به وجود بیاورد.

روکش دندان عصب کشی کشی شده با پیشگیری از بروز حساسیت در دندان، از سلامتی دندان فرد محافظت می‌کند.

مشکلات زیبایی

در نهایت، آخرین دلیل برای روکش کردن دندان عصب کشی شده (که اتفاقا دلیل بسیار قانع کننده و مهمی هم هست!)، موضوعات مربوط به زیبایی چهره است. 

از آنجایی که دندان‌های عصب کشی شده ممکن است کوتاه‌تر از دندان‌های اطراف به نظر برسند یا شکل نامناسبی داشته باشند، روکش دندان با ایجاد یک لایه پوششی روی دندان، از آن دندان‌ها در برابر این مشکلات محافظت و عملکرد و ظاهر آن را بهبود می‌خشد. جهت مشاهده قیمت روکش دندان کلیک کنید.

مزایای روکش کردن دندان عصب کشی شده

  • افزایش طول عمر دندان
  • حفظ ظاهر زیبای دندان
  • پیشگیری از آسیب دیدگی دندان
  • افزایش اعتماد به نفس
  • حفظ عملکرد طبیعی دندان

عمر روکش دندان چقدر است؟

ماندگاری و طول عمر روکش دندان به طور متوسط بین 5 تا 10 سال متغیر است. اما این موضوع به عوامل متعددی بستگی دارد. یعنی در صورت مهیا بودن شرایط، حتی ممکن است بتوانید تا آخر عمر از روکش دندان خود استفاده کنید.

جنس روکش دندان و کیفیت آن، مهارت و متخصص دندانپزشک در نصب روکش و مراقبت‌های شما از روکش دندانتان از جمله عواملی است که بر ماندگاری بیشتر روکش دندان شما تاثیر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید
آیا دیابت تاثیری بر بیماریهای دهان و دندان دارد؟ + بررسی رابطه‌ی دیابت با بیماری‌های لثه و دهان

در مقابل، جویدن خوراکی‌ها و اشیاء سفت و سخت، عادات و رفتارهای نادرستی مانند دندان قروچه و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز از جمله عوامل کاهنده طول عمر روکش دندان به حساب می‌آیند.

مراقبت از روکش دندان عصب کشی شده

روکش دندان، راه حلی ایده‌آل برای محافظت و ترمیم دندان‌های عصب‌کشی شده، آسیب‌دیده یا دارای نقص ظاهری است. با این حال، برای حفظ سلامتی و زیبایی این روکش‌ها و افزایش طول عمر آنها، نیاز به مراقبت‌های خاصی است.

برای مثال، رعایت بهداشت دهان و دندان برای حفظ سلامتی و طول عمر روکش دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. مسواک زدن دو بار در روز به مدت دو دقیقه با مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید، نخ دندان کشیدن روزانه برای تمیز کردن بین دندان‌ها و زیر خط لثه و استفاده از دهانشویه فلوراید یک یا دو بار در هفته برای از بین بردن باکتری‌ها و جلوگیری از پوسیدگی، از جمله اقدامات اساسی برای مراقبت از روکش دندان عصب کشی شده هستند.

علاوه بر این، باید از مصرف غذاهای سفت و چسبنده‌ای که می‌توانند به روکش آسیب برسانند و همچنین از عادات مضری مانند سیگار کشیدن و دندان قروچه کردن (که به سلامت روکش و لثه‌ها آسیب می‌زنند) خودداری کنید. مراجعه دوره‌ای به دندانپزشک نیز از جمله اقداماتی است که برای بررسی وضعیت روکش و انجام پاکسازی حرفه‌ای دندان‌ها ضروری است.

شما می‌توانید با رعایت این اقدامات ساده از روکش دندان خود به خوبی مراقبت کنید و از مزایای آن برای سال‌های طولانی بهره ببرید.

مراقبت از روکش دندان عصب کشی شده

مراقبت از دندان عصب کشی شده

بعد از نصب روکش دائمی یا پر کردن دندان، بیمار باید مانند باقی دندان‌ها، مراقب دندان عصب کشی شده خود نیز باشد. چه بسا که مراقبت از دندانی که پیش از این آسیب دیده است، حائز اهمیت بسیار بیشتری خواهد بود.

بیشتر بخوانید
کانتورینگ دندان یا تراشیدن دندان ها چیست؟ + کانتورینگ زیبایی دندان چگونه انجام می شود؟

اگر به تازگی و در کمتر از 2 هفته گذشته دندان خود را عصب کشی کردید، سعی کنید با رعایت دستور العمل های زیر از سلامتی دندان عصب کشی شده خود محافظت کنید:

  • به مدت 2 هفته بیشتر غذاهای نرم و آبکی بخورید.
  • در صورت وجود درد از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کنید.
  • به دندان عصب کشی شده‌‌ی خود فشار زیادی وارد نکنید.
  • از رعایت بهداشت دهان و دندان‌های خود غافل نشوید.
  • دهانتان را با محلول رقیق آب نمک شستشو دهید.

اگر هم به تازگی روکش دندانتان را نصب کردید، حتما از راهکارهای زیر برای ایجاد اتصال قوی بین دندان و روکش دندان خود بهره ببرید:

  • تا دو هفته بعد از نصب روکش دندان خود از جویدن خوراکی‌های سفت با روکش دندان خود بپرهیزید.
  • از کشیدن نخ دندان به سمت بالا یا پایین در بین روکش ها خودداری کنید و نخ دندان را به سمت جلو به عقب حرکت دهید.
  • استعمال دخانیات می‌تواند به افتادن روکش از روی دندان شما منجر شود. پس به مدت دو هفته، به هیچ عنوان هیچ دخانیاتی مصرف کنید.

روکش کردن دندان عصب کشی شده در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

اگر به دنبال یک دندانپزشکی تخصصی و حرفه‌ای برای روکش کردن دندان عصب‌کشی شده خود هستید، می‌توانید به کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان مراجعه کنید. این کلینیک با بهره‌مندی از متخصصانی مجرب، دلسوز و تجهیزاتی پیشرفته، خدمات باکیفیت و کاملی را در زمینه روکش دندان به مراجعین خود ارائه می‌دهد.

روکش کردن دندان عصب کشی شده در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان

شما می‌توانید هم فرایند عصب کشی و هم روکش کردن دندان خود را به دستان متخصصین کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان بسپارید. چرا که در این دندانپزشکی از بهترین مواد و روش‌های موجود برای ساخت و نصب روکش دندان استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید
لیست مواد و تجهیزات دندانپزشکی + معرفی برترین برندهای تولید کننده تجهیزات و مواد دندان پزشکی

وجود محیطی آرام و دلنشین، رعایت کامل بهداشت و استریلیزاسیون، قیمت مناسب و منصفانه و ارائه مشاوره رایگان نیز از جمله مزایای دریافت خدمات از دندانپزشکی دکتر بنیانیان می‌باشد.

در آخر

تمام متخصصان دندانپزشکی دنیا معتقدند که روکش کردن دندان پس از عصب کشی، یکی از واجبات این فرایند درمانی محسوب می‌شود. به همین دلیل، ما نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم که در راستای تکمیل مراحل درمان دندان‌های خود، پس از انجام عصب کشی و ترمیم، حتما برای قالب گیری و نصب روکش دندان اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا