دندانپزشکی نوین

ارتودنسی نامرئی چیست؟ | هزینه ارتودنسی نامرئی سال 1403

ارتودنسی نامرئی روشی جدید و نامرئی برای مرتب کردن دندان‌ها است. در آن از پلاک‌های شفاف، متحرک و راحت استفاده می‌شود. مجموعه پلاک‌های ارتودنسی نامرئی با بهره‌گیری از نرم افزارهای تخصصی رایانه‌ای و به طور سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شود. البته در برخی انواع آن چون ارتودنسی لینگوال یا پشت زبانی شرایط متفاوت است. این پلاک‌های شفاف هر دو تا سه ماه یک بار عوض می‌شود.

شاید شما هم جزو کسانی باشید که بدنبال درمانی برای بهبود ظاهر نامرتب دندان‌ها و فک خود باشید. اما چه راه درمانی برای این مال اکلوژن‌ها وجود دارد؟ بله درست است، ارتودنسی دندان بهترین درمان است. ارتودنسی به کمک تکنولوژی دندانپزشکی توانسته روش های متعددی برای انواع نیازها و سلایق بیماران فراهم آورد. در نتیجه دندان‌ها به تدریج مرتب می شوند. اگر می خواهید به این درمان اقدام کنید برای گرفتن بهترین نتیجه به سراغ متخصصین برتر ارتودنسی بروید. برای آگاهی بشیتر درباره ارتودنسی نامرئی این مقاله را از دست ندهید و تا پایان با ما همراه باشید.


فهرست مطالب:


ارتودنسی نامرئی چیست؟

بریس اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی در سال 1999 توسط تکنولوژی الاین ابداع شد. وسایل متحرک ارتودنسی از مجموعه پلاک‌های پلاستیکی شفاف نامرئی تشکیل می‌شود که به خوبی روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و آنها را به تدریج به سمت موقعیت دلخواه حرکت می‌دهند. اینویزیلاین امروزه به دلیل ارائه پلاک‌های متحرکی با ضخامت کمتر از یک میلی متر برند پیشرو و شناخته شده‌ای در زمینه وسایل ارتودنسی دندان است. این پلاک‌ها از بریس‌های تشکیل شده از سیم و براکت بسیار زیباتر هستند و گزینه مناسب‌تری برای درمان انواع نامرتبی‌های جزیی و ردیف کردن دندان به شمار می‌روند. در این مقاله با ادنتوبلاست بیشتر آشنا شوید.

ارتودنسی نامرئی
ارتودنسی نامرئی چیست؟

برای چه کسانی ارتودنسی نامرئئ مناسب است؟

سودمندی استفاده از ارتودنسی نامرئی دندان در حال حاضر برای بزرگسالان و نوجوانانی تایید شده است که تمام دندان‌های دائمی‌شان درآمده است. تعهد بیمار به درمان و پیروی از دستورات دندانپزشک درباره مدت زمان استفاده از پلاک‌ها، مراقبت صحیح حین استفاده از پلاک‌های شفاف و رعایت پرهیزهای غذایی و مراجعه منظم به دندانپزشک از شروط لازم موفقیت درمان به شمار می‌رود. برای مثال دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند که هنگام در دهان داشتن پلاک فقط آب بیاشامد تا از لک شدن پلاستیک جلوگیری شود. اگر بیمار به توصیه‌های متخصص گوش ندهد، موفقیت درمان به خطر می‌افتد. آیا میدانید دستگاه دندانپزشکی چیست؟

بیشتر بخوانید
مزایای استفاده از اسکنرهای داخل دهانی در دندانپزشکی: دقت، سرعت و راحتی برای بیماران

کاربرد ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی دندان مشکلات زیر را درمان می‌کند:

  • به هم فشردگی و شلوغی بیش از حد دندان‌ها
  • فاصله زیاد بین دندان‌ها
  • اوربایت/ اورجت
  • کراس بایت
  • برگشت جزیی به حالت اولیه
  • بریس اینویزیلاین گاهی روش مناسبی برای اصلاح ناهنجاری‌های ساده بایت (مال اکلوژن) محسوب می‌شود.

انواع ارتودنسی نامرئی

در ادامه انواع مختلف دستگاه ارتودنسیِ نامرئی و کارکرد و کاربرد آن ها را بررسی می کنیم:

ارتودنسی نامرئی با پلاک های شفاف

در این روش توسط الاینر های پلاستیکی شیشه ایی و شفاف بر روی دهان نصب می شوند. الاینرها پلاک های شفافی هستند که روی دندان قرار می گیرند و اصلا دیده نمی شوند. نکته مهم در این روش این است که نوع ناهنجاری دندان، تعیین کننده این است که آیا می توان از این پلاک های نامرئی شفاف برای درمان استفاده نمود یا خیر؟ پاسخ این سوال پس از معاینه بیمار توسط متخصص ارتودنسی مشخص می شود. در صورتی که درمان از طریق الاینرها امکان پذیر باشد، حدود هر دو و یا 3 هفته یک بار، باید این پلاک ها عوض شوند. همانطور که اشاره شد، این پلاک ها بسیار ظریف و شفاف هستند و در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن درون دهان دیده نمی شود. این موضوع را می توان مهمترین دلیل استقبال متقاضیان درمان با ارتودنسی از این روش دانست.

ارتودنسی نامرئی با براکت همرنگ دندان

روش ارتودنسی با براکت همرنگ دندان نیز یکی دیگر از تکنیک های ارتودنسی نامرئی است. در این روش براکت های استفاده شده در دهان بسیار شفاف و ظریف بوده و همرنگ دندان است. جنس براکت ها در این روش از پلاستیک مخصوص و یا سرامیک است. مهمترین مزیت این روش این است که در درمان کلیه ناهنجاری های دندانی، قابلیت اجرا دارد. از طرف دیگر براکت ها، سیم ها و کلیه اجزاء آن بسیار محکم بوده و در عین زیبایی از مقاومت بالایی برخوردار است و مشکلی برای غذا خوردن، صحبت کردن و مسواک زدن ایجاد نمیکند.

بیشتر بخوانید
ایمپلنت در مشهد

ارتودنسی نامرئی لینگوال

یکی از روش های ارتودنسی نامرئی، استفاده از براکت های لینگوال است. در این روش سیم های ارتودنسی در پشت سطح دندان های فک بالا و پایین قرار می گیرد و هنگام صحبت کردن و خندیدن دیده نمی شود. البته معمولاً متخصص ارتودنسی این روش را پیشنهاد نمی دهد.

ارتودنسی نامرئی لینگوال
ارتودنسی نامرئی لینگوال

چرا که فضای زیادی را داخل دهان اشغال می کند و همچنین احتمال شکسته شدن اجزاء آن وجود دارد. همچنین بسیاری از بیماران آن را اذیت کننده و مزاحم دانسته اند. بنابراین با توجه به دلایلی که گفته شد، این روش در بین روش های ارتودنسیِ نامرئی آنچنان محبوب نیست.

ارتودنسی نامرئی بدون سیم

یک نوع سیستم درمان با الاینرها که با استفاده از تکنیک های پیشرفته ارتودنسی می توان دندان های نامرتب را بدون استفاده از سیم، اصلاح و مرتب نمود. این روش از تکنولوژی CAD/CAMاستفاده میکند و در آن نرم افزار برای هر بیمار متناسب با شرایط و وضعیت دهان او، پلاک های اختصاصی طراحی می کند. الاینرهایی که بیمار دریافت می کند دارای شماره گذاری بوده و بیمار به ترتیب شماره، الاینرها را استفاده می نماید. هر الاینر را به مدت دو هفته و هر روز 22 ساعت در شبانه روز می تواند استفاده کند تا دندان ها در مسیر طراحی شده و برنامه ریزی شده توسط نرم افزار، بهبود پیدا کنند و اصلاح شوند.

هریک از اجزاء ارتودنسیِ نامرئی، نیروهای کنترل شده و سبکی به دندان وارد می کنند و در مدت دو الی سه هفته فقط حدود 0.25 میلی متر حرکت می دهند تا طبق مسیر تعیین شده در نرم افزار بعد از مدت مشخص در جای اصلی و صحیح خود قرار بگیرند. این یکی از مزیت های این روش است، چراکه با وارد شدن نیروی مستمر و سبک، ریشه دندان دچار تحلیل نمی شود و دندان دچار لق شدگی نخواهد شد.

بیشتر بخوانید
ارتودنسی سرامیکی چیست و چه تفاوتی با ارتودنسی معمولی دارد؟ + هزینه درمان با ارتودنسی سرامیکی در سال 1403چقدر است؟

ارتودنسی نامرئی چه مزایایی دارد؟

جذاب‌ترین ویژگی ارتودنسی نامرئی برای اکثر بیماران این است که پلاک‌ها عملاً نامرئی هستند و اطرافیان عموماً متوجه تحت درمان بودن نمی‌شوند. اما نامرئی بودن تنها مزیت اینویزیلاین نیست و نقاط قوت زیر نیز در مورد این روش محبوب صدق می‌کند:

  • پلاک‌های ارتودنسی نامرئی متحرک هستند و می‌توان آنها را هنگام غذا خوردن درآورد.
  • تمیز کردن پلاک‌ها راحت است و چون می‌توان آنها را از دهان درآورد، مسواک زدن و نخ کشیدن دندان‌ها نیز راحت‌تر می‌شود.
  • پلاک‌های اینویزیلاین به دلیل بدون سیم بودن راحت هستند و چون فلز یا براکت ندارند، باعث سایش و زخم شدن دهان نمی‌شوند.
  • ارتودنسی نامرئی زندگی روزمره را مختل نمی‌کند. چون پلاک را به سادگی می‌توان در مناسبت‌های مهمی مانند جشن عروسی، عکسبرداری خانوادگی و جلسات شغلی مهم درآورد.
  • ارتودنسی نامرئی اکثر مشکلات مربوط به نامرتبی دندان‌ها را با موفقیت درمان می‌کند.
مزایا و عوارض ارتودنسی نامرئی چیست
مزایا و عوارض ارتودنسی نامرئی چیست

معایب ارتودنسی نامرئی

در کنار تمام مزایای این روش، برخی نکات منفی در خصوص ارتودنسی با الاینرهای شفاف وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • برای کودکان مناسب نیستند
  • احتمال شکسته شدن یا گم شدن آن ها در صورت فراموشکاری زیاد استپ
  • فقط می توانند مشکلات خفیف تا متوسط را برطرف کنند
  • در صورت انتخاب لابراتوارهای بی کیفیت، درمان با آن ها ممکن است طولانی تر شود
  • برای افرادی که حساسیت و تحلیل لثه دارند مناسب نیستند

تفاوت ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی فلزی

ارتودنسیِ نامرئی برای اصلاح بعضی از مشکلات پیچیده بایت یا نامرتبی‌های دندان مناسب نیست. ارتودنسی فلزی (براکت و سیم فلزی قدیمی) برای درمان اختلال‌های پیچیده توصیه می‌شود. اگرچه ارتودنسی فلزی به اندازه اینویزیلاین زیبا نیست، اما بریس‌های فلزی امروزی کوچکتر، نامشخص‌تر و کارآمدتر هستند. این بریس‌های براکت و سیمی جدیدتر اختلال‌ها را سریع‌تر از بریس‌های قدیمی درمان می‌کنند. فقط متخصص ارتودنسی می‌تواند بهترین روش درمان را تعیین کند و روش‌های جایگزین مناسب را توصیه کند. آیا میدانید اگر حفره خشک درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

بیشتر بخوانید
لمینت دندان چیست؟ + مراحل

هزینه ارتودنسی نامرئی

شکی نیست که هزینه ارتودنسی یکی از عامل‌های تاثیرگذار بر تصمیم گیری درباره شروع درمان و محل انجام آن است. هزینه این روش به حق الزحمه متخصص، شدت مشکل و طرح درمان بستگی دارد. حق مشاوره دندانپزشکان نیز متغیر است. برخی کلینیک‌ها و دندانپزشکان مشاوره و ارزیابی مناسب بودن ارتودنسیِ نامرئی را رایگان انجام می‌دهند. درباره پریکورونیت بیشتر بخوانید.

به علاوه پزشکان طرح‌های متفاوتی را برای پرداخت هزینه درمان پیشنهاد می‌کنند و عموماً لازم نیست که کل هزینه یکجا پرداخت شود. اگر بیمه هزینه درمان ارتودنسی را بپردازد، ارتودنسی نامریی نیز به همان اندازه ارتودنسی فلزی تحت پوشش قرار می‌گیرد. محدوده هزینه ارتودنسی با انواع دستگاه‌ها‌ی نامرئی، بین 7 میلیون تومان تا 30 میلیون بر حسب نوع دستگاه متغییر است.

سخن پایانی

در این محتوا خواندیم که ارتودنسی نامرئی روشی جدید برای مرتب کردن دندان ها می باشد. باید درباره انتخاب بهترین نوع ارتودنسیِ نامرئی گفت که اگر مشکل نامنظمی دندان ها خفیف تا جزئی باشد بهترین روش ارتودنسی شفاف استفاده از الاینرهای شفاف خواهد بود. اما برای مشکلات پیچیده نیاز به درمان های دیگری مانند لینگوال است. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

مدت زمان درمان با الاینرهای شفاف چقدر است؟

انتظار می رود که بر اساس نوع مشکل و سن و سال بیمار مدت زمان ارتودنسی نامرئی بین 6 ماه تا 1.5 سال باشد. این در حالی است که مدت زمان سایر درمان ها ممکن است به بیش از 1.5 تا 2 سال نیز برسد.

بیشتر بخوانید
دستگاه تشخیص بیماری از کف دست
آیا درمان با ارتودنسی نامرئی بازگشت دارد؟

اگر طرح درمان درست باشد بعد از این که دوره درمانی با ارتودنسی نامرئی تکمیل می شود، استخوان های اطراف دندان ها وضعیت ثابتی پیدا می کنند. بدین ترتیب دیگر این درمان بازگشت نخواهد داشت و نیازی به استفاده دائم و مادام العمر از الاینرها نیست.

چند ساعت در روز باید الاینر نامرئی را استفاده کنیم؟

از 24 ساعت روز باید 22 تا 20 ساعت در روز از الاینر استفاده کنید. این بدان معناست که فقط در زمان خوردن و آشامیدن می توانید الاینر را بردارید و بلافاصله بعد از خوردن غذا دوباره آنها را بر روی دندان های خود بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا