![](https://dental-news.ir/wp-content/uploads/2024/12/7f3e99e6-6a2a-47fe-9ee3-99899dfc864b.jpg)
قطعا در زندگی هیچ چیز برای ما مهمتر از فرزندانمان نیست. بخشی از مسئولیت ما رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از مشکلات و بیماری های مرتبط با دندان کودکان است.
خوشبختانه در دندانپزشکی اطفال ، دندانپزشکان تخصص لازم برای مراقبت و پیشگیری از این موارد را دارند.
ترمیم:
اگر پوسیدگی دندان شیری عمیق نباشد، دندانپزشک دندان را ترمیم می کند. به این ترتیب قسمت های پوسیده دندان برداشته شده و با مواد مخصوص جایگزین می شود.
این مواد می توانند رنگی (کامپوزیت) یا غیر رنگی (آمالگام) باشند که دندانپزشک با توجه به وضعیت هر دندان، میزان پوسیدگی، استحکام دیواره های باقیمانده دندان و نوع مواد ترمیمی انتخاب می کند. آمالگام بدلیل ماندگاری بیشتر معمولاً در دندان های شیری خلفی کودکان استفاده می شود اما در دندان های قدامی از کامپوزیت استفاده می شود.
پالپوتومی:
این درمان در صورتی انجام می شود که پوسیدگی عمیق باشد و دندان به عصب رسیده باشد. پس از پالپوتومی، دندان نیاز به ترمیم یا روکش دارد. در کودکان تعاونی می توان پالپوتومی و ترمیم یک یا دو دندان را در یک جلسه انجام داد.
پالپکتومی:
اگر پوسیدگی عمیق باشد و عفونت ریشه درگیر باشد یا دندان درد خود به خود باشد، این درمان انجام می شود که در آن کانال ریشه تمیز و با مواد مخصوص پر می شود. تاج دندان نیز باید به طور جداگانه ترمیم یا روکش شود.
روکش:
اگر به دلیل گستردگی پوسیدگی و از بین رفتن بافت زیاد، امکان ترمیم دندان وجود نداشت، باید دندان را پوشاند تا از شکستگی و از دست رفتن آن جلوگیری شود. روکش های دندان شیری فلزی هستند و همرنگ دندان ها نیستند، اما بسیار بادوام هستند و برای دندان هایی که ساختار ضعیفی دارند درمان بسیار خوبی است.
درمان دندان کودکان با بی حسی
بیهوشی اطفال استفاده از انواع مسکن ها یا داروهای ضد اضطراب در طول دندانپزشکی است. بیحسی موضعی برای دندانهای کودکان ممکن است ضروری باشد و زمانی که کودک رفلکس خفیفی از خود نشان میدهد، ایمنی کودک بدون آرامبخشی به خطر نمیافتد، یا زمانی که کودک مجبور است در یک جلسه بسیاری از روشهای دندانپزشکی طولانی را انجام دهد، ممکن است ضروری باشد.
در دندانپزشکی اطفال اغلب از آرام بخش های خوراکی استفاده می کنند تا به کودک کمک کنند تا با آنها کار کند تا از رفتارهای ناخوشایند جلوگیری کند و از آسیب تصادفی بیماران در حین عمل دندانپزشکی جلوگیری کند.
بی حس کننده های خوراکی درد را کنترل یا کاهش نمی دهند. داروی متفاوتی برای بیهوشی برای کاهش درد و ناراحتی در طول درمان تزریق می شود. اثرات آرام بخش ممکن است تا 6 ساعت پس از درمان ادامه داشته باشد، بنابراین دندانپزشک اطفال همیشه به والدین و مراقبان دستورالعمل های خاصی برای مراقبت های قبل و بعد از عمل از کودک می دهد.
مراقبت و عوارض احتمالی ایمپلنت دندان را بدانیم
دندان های ایمپلنت شده نیاز به مراقبت ویژه ای دارند که باعث افزایش دوام دندان ایمپلنت و بهبود سریع تر زخم های بعد از عمل می شود. در اولین ساعات پس از جراحی ایمپلنت دندان درد به سراغ شما می آید و در این صورت باید از مسکن برای کاهش درد استفاده کنید.
پس از جراحی ایمپلنت دندان، دندانپزشک آنتی بیوتیک هایی را تجویز می کند که برای جلوگیری از عفونت ضروری است. باید از دست زدن و بازی با محل جراحی خودداری کنید و بعد از هر وعده غذایی و میان وعده با آب نمک گرم بشویید تا سریعتر بهبود یابد. سیگاری ها باید توجه داشته باشند که سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت دندان باعث عفونت لثه می شود و بنابراین باید تا دو هفته تا بهبود کامل محل جراحی از کشیدن سیگار اکیدا خودداری کنند.
حدود یک هفته پس از کاشت ایمپلنت از خوردن غذاهای سرد و سفت خودداری کنید و غذاهای گرم و نرم را در وعده های غذایی خود بگنجانید. دهانشویه باید با نظر پزشک متخصص یک تا دو روز پس از کاشت دندان مصرف شود. طبق معمول مسواک بزنید و از گاز استریل روی محل جراحی استفاده کنید تا خونریزی متوقف شود. استفاده از دندان مصنوعی و پروتز متحرک تا دو هفته پس از جراحی ممنوع است.
ایمپلنت دندان که یکی از موثرترین روشهای درمانی برای از دست دادن دندان است، علیرغم مزایایی که نسبت به روشهای دیگر مانند نایت گارد، دندان مصنوعی و عصب کشی دارد، ممکن است عوارض جانبی بالقوهای داشته باشد که طبیعی و قابل برگشت هستند. قابل قبول هستند.
ایمپلنت های دندانی به صورت ایمپلنت های موقت و دائمی انجام می شود و هر کدام عوارض خاص خود را دارند. در جراحی ایمپلنت دندان چه ایمپلنت دائمی باشد و چه ورم موقت صورت، تا چند روز بعد از جراحی طبیعی است.
برای پیشگیری یا بهبود تورم صورت، می توانید از کیسه یخ استفاده کنید و همچنین تا چند روز از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید. دندان کنار دندان کاشته شده ممکن است کمی لق شود که طبیعی است و به دلیل فشارهایی است که در حین جراحی به آن وارد می شود که پس از یک ماه کاملاً بهبود می یابد و یک عارضه موقت است. 3 تا 4 روز پس از کاشت ایمپلنت دندان بیمار دچار درد شدید می شود که استفاده از مسکن های قوی مانند ژلوفن راهی برای پیشگیری و کاهش درد است.
توجه داشته باشید که بعد از کاشت دندان به مدت یک تا دو ماه از جویدن غذا با دندان های کاشته شده خودداری کنید و به دندان ها فشار وارد نکنید.
سیگاری ها نیز باید به مدت دو هفته از استعمال دخانیات خودداری کنند و تا صد روز سیگار بکشند. نخ دندان را به دو بار در روز کاهش دهید، در غیر این صورت فیکسچر ایمپلنت دندان جوش داده نمی شود و ممکن است ایمپلنت دندان پس زده شود. این یکی از دلایلی است که بیماران مختلف اجازه کاشت ایمپلنت را ندارند.
انتخاب دندانپزشکی با بیهوشی
اگر شما از افرادی هستید که میخواهید جراحی کنید ، قطعاً باید نوعی بیهوشی را امتحان کنید تا از احساس درد در حین عمل در امان باشید. دندانپزشکی با بیهوشی ، حالتی القایی است که در آن فرد به طور داوطلبانه یا غیرقابل کنترل بخشی از بدن خود یا کل بدن و محیط آن را کنترل نمی کند. این روند سیستم عصبی مرکزی را ضعیف یا برگشت پذیر می کند ، باعث از دست دادن احساس و پاسخ به محرک های خارجی می شود.
بیهوشی بخشی جدانشدنی از جراحی است که می تواند بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی باشد. در حالی که بیهوشی بسیار ایمن است ، اما می تواند باعث عوارض جانبی در حین و بعد از جراحی شود. بسیاری از ما در هنگام جراحی از بیهوشی ترس داریم و بهترین راه حل برای این مشکل آگاهی از روند بیهوشی و آنچه در طی آن اتفاق می افتد است.
بسیاری از افراد به دلیل ترس از دندانپزشکی ترجیح می دهند درد را تحمل کنند اما به دندانپزشک مراجعه نکنند. اما باید بگوییم که برای کمک به این افراد ، با کمک به روش های آرام بخشی و بیهوشی ، دندان درد و حتی ترس آنها را پایان داده ایم. در دندانپزشکی ، از داروهای آرامبخش و بیهوشی برای همه کارها از جمله کشیدن دندان ، پرکردن دندان ، عصب کشی و حتی جرم گیری و درمان ایمپلنت، استفاده می شود ، بنابراین بر ترس و اضطراب بیمار غلبه می کند. این دارو تزریق می شود تا موقتاً از تحریک تکانه های رشته های عصبی دندان جلوگیری کند ، بنابراین ناحیه درمان را بی حس می کند.
بیهوشی موضعی
بی حسی موضعی ناحیه ای از بدن به نام بی حسی موضعی است. داروهای بی حسی موضعی می توانند به اشکال مختلفی مانند اسپری ، پماد یا تزریق باشند. متداول ترین نوع بیهوشی که توسط دندانپزشکان استفاده می شود لیدوکائین است. این روش بیهوشی برای مدت کوتاهی موثر است و بیشتر برای جراحی های جزئی یا درمان های سرپایی استفاده می شود.
در این روش ، از داروی مورد استفاده برای بیهوشی ناحیه مورد نظر در طی مدت مدتی و بعد از آن ، منطقه تحت درمان را بی حس می کند و از ناراحتی ناشی از درمان جلوگیری می کند.
بی حسی و آرام بخشی در کودکان
بسیاری از کودکان از دندانپزشکی دیرینه ترس دارند و به محض ورود به دندانپزشک و دیدن وسایل و تجهیزات دندانپزشکی مضطرب می شوند و دندان پزشکی کودکان را کنار می گذارند. در این حالت دندانپزشک آرام بخشی را بدون بیهوشی تجویز می کند.
کلینیک دندانپزشکی قلهک در تهران
این کلینیک مأموریت خود را همراهی با سایر مراکز دندانپزشکی برای ارایه خدمات تکمیلی دندانپزشکی از جمله خدمات تخصصی در تمامی رشته ها و نیز خدمات تحت بیهوشی قرارداده است.
بهره مندی از دانش علمی و تجربه بالای موسسین و متخصصان این کلینیک، همچنین امکانات و تجهیزات بروز و کارآمد از جمله ویژگی های منحصر به فرد کلینیک قلهک است.
کلینیک قلهک در تهران از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال خدمات دندانپزشکی در کنار دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
تهران-خیابان شریعتی-روبروی مترو قلهک بن بست اختصاصی -پلاک 1-طبقه اول
26640905 – 26640907 – 26640957