برای تاسیس مطب دندانپزشکی باید موارد زیادی را بررسی نمود و سپس اقدام به تاسیس کرد. هزینه های تاسیس مطب دندانپزشکی از جمله دغدغه هایی است که هر کسی که قصد تحصیل در رشته دندانپزشکی را دارد یا اینکه در حال تحصیل در این رشته است، با آن رو به رو است. پیش از اینکه به بررسی هزینه های مورد نیاز برای تاسیس مطب دندانپزشکی بپردازیم بهتر است به طور خلاصه به شرایط و ضوابط تاسیس مطب دندانپزشکی بپردازیم.
شرایط وضوابط تاسیس مطب
اولین مرحله برای تاسیس یک مطب دندانپزشکی اخذ پروانه از وزارت مربوطه می باشد. پس از کسب پروانه، محل تاسیس مطب باید مشخص و توسط کارشناسان مربوطه مورد تایید قرار گیرد. پس از معرفی و تایید ساختمان لازم است خرید تجهیزات دندانپزشکی ضروری برای مطب صورت گرفته و به تایید کارشناسان برسد. مرحله آخر شامل تحویل مدارک و فرم های مورد نیاز می باشد. قسمت قابل توجه هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی مربوط به ساختمان و تجهیزات مورد نیاز آن است که در این مطلب قصد داریم به طور مفصل آن را بررسی کنیم.
هزینه راه اندازی مطب دندانپزشکی
هزینه راه اندازی مطب به طور کلی شامل موارد زیر می باشد:
۱- هزینه محل و ساختمان مطب که تاثیر به سزایی در میزان مراجعه بیماران دارد.
۲- هزینه تجهیزات و برند آن ها که تا حدودی بر کیفیت کار و البته هزینه های شما تاثیر می گذارد.
هزینه محل و ساختمان مطب دندانپزشکی
محل مطب می تواند یک ساختمان معمولی باشد که شما آن را تجهیز می کنید و یا اینکه می تواند یک مطب آماده و تجهیز شده باشد؛ برخی از داروخانه داران یا پزشکان مطب با دکوراسیون آماده دارند که شما می توانید آن را رهن و اجاره یا خریداری نمایید. تهیه چنین مکانی از هزینه شما در تهیه دکوراسیون، کابینت، محل نشستن منشی و لوله کشی برای یونیت (لوله آب، هوا، فاضلاب، کابل کشی) میکاهد. همچنین موقعیت مطب، شهری که شما قصد تاسیس مطب دندانپزشکی خود را دارید و متراژ آن تاثیر بسزایی بر روی هزینه اجاره و یا خرید مطب دارد. حداقل متراژ مورد تایید برای یک مطب دندانپزشکی ۴۰ متر مربع می باشد.
در هر مطب دندانپزشکی نیاز است تا موارد زیر در نظر گرفته شده باشد:
- وجود سیستم آب و هوا برای یونیت دندانپزشکی
- وجود سیستم داخلی برای ساکشن مرکزی
- داشتن اتاق سربی برای تصویر برداری
- دارا بودن فضای جداگانه برای قرارگیری کمپرسور
- سالن انتظار بیمار و صندلی
- میز منشی
- سیستم گرمایش و سرمایش مناسب
هزینه تجهیزات مطب دندانپزشکی
همانطور که در قسمت قبل گفته شد هزینه تجهیزات مطب دندانپزشکی به کیفیت تجهیزات و برندی که خریداری می نماییم، بستگی دارد. در این قسمت از مقاله تجهیزات ضروری مورد نیاز و هزینه تقریبی مورد نیاز برای تهیه آن را بررسی می نماییم.
یونیت دندانپزشکی
اصلی ترین بخش هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی مربط به یونیت دندانپزشکی است. یونیت ها در دو مدل شلنگ از بالا و شلنگ از پایین طراحی شده اند. در بازار سه نوع ساخت ایران، اروپا و چین موجود می باشد. به طور معمول مناسب ترین یونیت ها ساخت ایران هستند و حدود 3000 دلار قیمت دارند.
اتوکلاو دندانپزشکی
اتوکلاو برای استریل تجهیزات دندانپزشکی مورد نیاز بوده و یکی از دستگاه های ضروری برای تجهیز مطب دندانپزشکی است. این دستگاهها در حجم های 17 تا 24 لیتری موجود هستند.
انتخاب حجم این دستگاه در هزینه آن تاثیر گذار است. اگر از ست های ایمپلنت نیز در مطب دندانپزشکی استفاده می کنید، مدل هایی با حجم 23 یا 24 لیتری مناسب شما هستند. شروع قیمت اتوکلاو های دندانپزشکی از 2200 دلار است.
کمپرسور دندانپزشکی
کمپرسور برای راه اندازی یونیت دندانپزشکی کاربرد دارد. کمپرسور دستگاهی است که هوای مورد نیاز یونیت را تامین می کند. شروع قیمت کمپرسورهای دندانپزشکی از 200 دلار است.
رادیوگرافی دندانپزشکی
رادیوگرافی دندانپزشکی پری اپیکال در تصویربرداری و تشخیص پوسیدگی دندان ها کاربرد دارد. رادیوگرافی در مدل های AC و DC طراحی شده اند و رادیوگرافی DC دارای کیفیت بالاتری نسبت به مدل های دیگر است. شروع قیمت رادیوگرافی های دندانپزشکی از 1500 دلار است.
دستگاه جرمگیری دندانپزشکی
دستگاه جرمیگری دندانپزشکی با نام کویترون اولتراسونیک نیز شناخته می شود و یکی از تجهیزات مهم در هنگام محاسبه هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی است.
دستگاه های جرمگیر با توجه به تک کاره یا سه کاره بودن (قابلیت اندو، جرمیگری و پریو) و داشتن ال ای دی بر روی هندپیس، دسته بندی و قیمت گذاری می شوند. شروع قیمت دستگاه کویترون های دندانپزشکی از 150 دلار است.
لایت کیور دندانپزشکی
لایت کیور برای کیور کردن کامپوزیت ها و گلاس آبنومر ها استفاده می شود. با توجه به اینکه از لایت کیور در ترمیم های زیبایی استفاده می شود، کیفیت دستگاه اهمیت زیادی دارد. در گذشته لایت کیورها از لامپ های هالوژن و متصل به برق مستقیم تولید می شدند اما امروزه به صورت بیسیم و شارژی و دارای لامپ ال ای دی تولید می شوند. طول موج و شدت کیور بر روی قیمت آن ها تاثیر گذار است. شروع قیمت دستگاه لایت کیور از 50 دلار است
اینسترومنت دندانپزشکی
ایسنترومنت ها یا هندپیس های دندانپزشکی نیز یکی دیگر از مهمترین تجهیزات دندانپزشکی است که برای برداشت و ترمیم دندان ها مورد نیاز است. اینسترومنت ها چهار نوع توربن، آنگل، ایرموتور و هندپیس مستقیم جراحی هستند. شروع قیمت اینسترومنت دندانپزشکی از 22 دلار است.
آمالگاماتور
آمالگاماتور که یکی دیگر از اقلام ضروری در راه اندازی مطب دندانپزشکی است و در جهت مخلوط کردن آمالگام ها طراحی شده اند. شروع قیمت آمالگاماتور دندانپزشکی از 120 دلار است.
ساکشن مرکزی یا ساکشن برقی دندانپزشکی
ساکشن ها یکی از مهمترین تجهیزات برای درمان دندان های بیمار در ترمیم های عمومی و جراحی ها است. بهترین دستگاه ساکشن، ساکشن مرکزی خشک است که از نظر استاندارد ها و قدرت بهترین انتخاب است. شروع قیمت ساکشن مرکزی از 500 دلار و شروع قیمت ساکشن برقی از 220 دلار است.
التراسونیک کلینر دندانپزشکی
التراسونیک کلینر دندانپزشکی برای خارج کردن مواد از داخل ابزار و فرز های دارای حفره های کوچک است، زیرا تمیز کردن دستی به طور کامل این مواد را خارج نمی نماید. شروع قیمت التراسونیک کلینر از 75 دلار است.
اپکس فایندر
اپکس فایندر دستگاهی است که برای اندو در هر کلینیک و مطب دندانپزشکی لازم است. این دستگاه برای نمایش رسیدن به اپکس در کانال دندان به کار می رود و در عصب کشی مورد نیاز است. شروع قیمت اپکس فایندر دندانپزشکی از 150 دلار است.
سخن پایانی
به عنوان یک راهنمای جامع در مورد هزینه های تاسیس یک مطب دندانپزشکی لازم است به هزینه های جانبی پس از تاسیس مطب مثل هزینه آب، برق و… و لوازم مصرفی مثل تجهیزات یکبار مصرف و … نیز اشاره نماییم. با توجه به مواردی که در این مقاله گفته شد هزینه تاسیس مطب دندانپزشکی با توجه به شهر، منطقه تاسیس، کیفیت لوازم و تجهیزات و برند آن ها می تواند متفاوت باشد.
انتشار از طریق پابجت