بیماری های دندان

چطور برای کاهش هزینه ارتودنسی از بیمه تامین اجتماعی استفاده کنیم؟

از آنجایی که قیمت ارتودنسی دندان زیاد است، خیلی از افراد به‌دنبال راهکارهایی برای کاهش این هزینه‌ها هستند. یکی از آنها هزینه ارتودنسی دندان با بیمه تامین اجتماعی است.

اما آیا بیمه تامین اجتماعی این هزینه را تحت پوشش قرار می‌دهد؟ با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا با هم به بررسی این موارد بپردازیم: هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی چقدر است و چطور از بیمه تامین اجتماعی برای کاهش هزینه ارتودنسی کمک بگیریم؟

هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی چقدر است؟

قیمت ارتودنسی در افراد مختلف می‌تواند، متفاوت باشد. برای کسانیکه دارای بیمه تامین اجتماعی هستند هزینه‌های ارتودنسی رایگان نبوده، اما هزینه‌های پیش از انجام ارتودنسی، رایگان و یا دارای پوشش بیمه است.

قیمت ارتودنسی دندان با توجه به شرایط بیمار و نوع بریس، می‌تواند قابل توجه باشد، با این حال گاهی هزینه‌های جانبی ارتودنسی دندان نیز می‌تواند باعث افزایش و یا کاهش قیمت نهایی درمان ارتودنسی شود.

عواملی که باعث بیشتر و یا کمتر شدن هزینه ارتودنسی دندان می‌شود، شامل موارد زیر هستند:

  • سن فرد: سن، نقش مهمی در میزان هزینه ارتودنسی دارد چرا که هرچه ارتودنسی در سنین پایین و نوجوانی انجام شود، تغییرات سریع‌تر و راحت‌تر صورت می‌گیرد. انجام ارتودنسی در سنین بالا می‌تواند سخت‌تر بوده و به طبع هزینه آن را نیز افزایش می‌دهد.
  • شدت و میزان ناهنجاری دندان: هرچقدر فرد مراجعه کننده به دندانپزشک، از میزان ناهنجاری دندانی بیشتری برخوردار باشد، مقدار هزینه ارتودنسی آن نیز بالاتر می‌شود. چرا که مشکلاتی مانند دندان نهفته، دندان اضافه، شلوغی و تراکم دندان‌ها، فاصله بین دندان‌ها، جلو بودن دندان و مشکلات فک، می‌تواند روند درمان ارتودنسی را سخت‌تر و هزینه آن را بالاتر نماید.
  • نوع ارتودنسی: هزینه ارتودنسی ثابت و متحرک با یکدیگر تفاوت داشته و انتخاب نوع ارتودنسی نیز می‌تواند بر قیمت نهایی آن تاثیرگذار باشد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که گاهی تنها مدل ثابت ارتودنسی قابل انجام شدن بوده و پیشنهاد دندانپزشک نیز استفاده از همین روش است.
  • طول مدت درمان: هرچقدر مدت زمان ارتودنسی فرد بیشتر باشد، به همان میزان نیز هزینه‌های جانبی و مراجعه به دندانپزشک نیز بالاتر می‌شود. معمولا ارتودنسی دندان بین 1.5 تا 3 سال زمان می‌برد.
  • دستمزد دندانپزشک: میزان دستمزد دندانپزشک برای انجام ارتودنسی متفاوت بوده و این مقدار نیز می‌تواند در هزینه نهایی ارتودنسی تاثیرگذار باشد.
  • هزینه‌های جانبی: پیش از شروع ارتودنسی نیاز است تا حتما بهداشت دهان و دندان به خوبی انجام شود. برای اینکار می‌بایست مواردی مانند جرمگیری دندان، ترمیم دندان پوسیده و یا شکسته، عصب‌کشی، کشیدن دندان، جراحی دندان اضافه و همچنین رادیوگرافی از دندان‌ها، انجام شود.
بیشتر بخوانید
از فلوئوروزیس دندان چه می‌دانید؟

چطور از بیمه تامین اجتماعی برای کاهش هزینه ارتودنسی کمک بگیریم؟

با وجود اینکه اکثر بیمه ها هزینه های مستقیم درمان ارتودنسی را پوشش ندهند اما درمان هایی که پیش از شروع ارتودنسی برای آماده کردن دندان‌ها لازم است، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

کاهش هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی

با پوشش این هزینه ها توسط شرکت های بیمه، از هزینه نهایی درمان ارتودنسی کاسته می‌شود.

  • جرمگیری و بروساژ دندان: جرمگیری و بروساژ دندان پیش از انجام ارتودنسی مورد نیاز است. این خدمات شامل هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی است که سبب کاهش هزینه‎‌ها می‌شود. شما می‌توانید بصورت رایگان دندان خود را پیش از ارتودنسی، جرمگیری کنید.
  • عکسبرداری از دندان: عکس از یک دندان شامل بیمه تامین اجتماعی می‌شود. البته نیاز است تا عکس دندان حتما توسط پزشک تجویز شود.
  • کشیدن دندان: از دیگر مواردیکه پیش از ارتودنسی دندان مورد نیاز است، کشیدن دندان‌های اضافی است. این مورد جزو خدمات دندانپزشکی بیمه تامین اجتماعی محسوب می‌شود.
  • معاینه و ویزیت: ویزیت دندانپزشک مشمول بیمه تامین اجتماعی است.
  • پر کردن سطحی دندان: برای ترمیم و پر کردن سطحی دندان‌ها، بیمه تامین اجتماعی بخشی از هزینه‌ها را شامل می‌شود.
  • آزمایشات و داروها: پیش از انجام ارتودنسی و در طول آن، ممکن است نیازمند به انجام آزمایشات و یا تهییه دارو باشید. این موارد جزو بیمه بوده و هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی را کاهش می‌دهد.

درمان‌های دندانپزشکی که تحت پوشش تامین اجتماعی قرار می‌گیرند

به طور کلی درمان های دندانپزشکی زیر تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

  • کشیدن دندان
  • ویزیت و معاینه دندانپزشک
  • جراحی نسخ نرم دندان
  • جراحی نسخ سخت دندان
  • ترمیم دندان
  • جرمگیری و بروساژ دندان‌ها
  • رادیوگرافی و تصویربرداری تک دندان
بیشتر بخوانید
باندینگ زیبایی دندان چیست؟ + بررسی انواع درمان های زیبایی دندان

بیمه‌های تکمیلی که بخشی از هزینه‌های ارتودنسی را پوشش می‌دهند

از آنجاییکه درمان ارتودنسی یک نوع خدمات زیبایی محسوب می‌شود، بیمه تکمیلی نیز این خدمات را شامل نمی‌شود. اما در برخی از مواقع که فرد به دلیل مشکلات ناشی از دندان، نیاز به ارتودنسی پیدا می‌کند، بعضی از بیمه‌های تکمیلی بخشی از هزینه‌ها را شامل می‌شوند.

پوشش بیمه تامین اجتماعی در هزینه های درمان ارتودنسی

بیمه‌های تکمیلی گروهی

برخی از بیمه‌های تکمیلی گروهی که سازمان و یا شرکت برای کارکنان خود تهییه می‌کند، شامل بخشی از هزینه‌های ارتودنسی است. پرداخت این هزینه‌ها نیازمند به ارائه مدارک پزشکی و نشان‌دهنده ناهنجاری دندان‌ها بوده و تنها برای افراد زیر 14 سال است.

بیمه تکمیلی البرز

بیمه تکمیلی البرز بخشی از هزینه‌های ارتودنسی را پرداخت می‌کند. این هزینه‌ها شامل سقف مشخصی بوده و لازم است پیش از اقدام، حتما شرایط آن را بررسی نمایید.

بیمه SOS

شرکت SOS در دو طرح طلایی و نقره‌ای، برخی از هزینه‌های دندانپزشکی را شامل می‌شود. اما برای بررسی این خدمات جهت انجام ارتودنسی دندان، نیاز است تا از طرح‌های آن، اطلاعات دقیقی را بدست آورید.

بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی به‌عنوان بیمه پایه برای بیشتر شرکت‌ها و سازمان‌ها است، اما این بیمه هزینه ارتودنسی را شامل نمی‌شود. تنها برخی از مراکز طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی، از خدمات دندانپزشکی آن بصورت رایگان استفاده می‌کنند. این خدمات شامل جرمگیری، پر کردن و کشیدن دندان است.

بیمه تکمیلی دانا

بیمه تکمیلی دانا برای خدمات دندانپزشکی مانند جرمگیری، جراحی دندان، رادیوگرافی، بروساژ، عصب‌کشی، پر کردن، روکش و ویزیت قابل استفاده است. اما ارتودنسی شامل بیمه تکمیلی دانا نمی‌شود.

بیشتر بخوانید
تاج دندان چیست؟ + بررسی انواع تاج های دندانی

بیمه نیروهای مسلح

بیمه نیروهای مسلح دارای خدمات کامل و سقف پوشش بالایی برای دندانپزشکی است. اما خدمات مربوط به ارتودنسی دندان شامل این بیمه نمی‌شود.

بیمه تکمیلی پارسیان

بیمه پارسیان هزینه‌های مربوط به کشیدن، پر کردن دندان، جرمگیری، ترمیم دندان، روکش، عصب‌کشی و بروساژ دندان را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. ارتودنسی دندان شامل بیمه تکمیلی پارسیان نمی‌شود.

پوشش هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی

هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی شامل هزینه‌های پیش از شروع درمان است. در واقع از آنجایی که ارتودنسی یک درمان زیبایی محسوب می‌شود، تحت پوشش هیچ بیمه‌ای قرار نمی‌گیرد و تنها بخشی از هزینه‌های پیش از شروع درمان توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا