اخبار

نقش مخرب باکتری‌های دهان بر سلامت مغز: بررسی یک مطالعه جدید

تحقیقات جدید نشان داده است که باکتری‌های مضر موجود در دهان می‌توانند با ورود به مغز خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر را افزایش دهند.

محققان دانشگاه اکستر نمونه‌های دهانی افرادی با علائم کاهش شناختی ملایم را با افرادی که عملکرد مغزی طبیعی داشتند، مقایسه کردند. نتایج نشان داد که باکتری‌های دهان می‌توانند به شکل مثبت و منفی بر سلامت مغز تاثیر بگذارند.

در ابتدا، پژوهشگران دریافتند که باکتری‌های مضر با ورود به جریان خون ممکن است به مغز آسیب برسانند. باکتری‌های پورفیروموناس در افرادی که مشکلات حافظه داشتند، بیشتر یافت شد.

مطالعه همچنین نشان داد که عدم تعادل میان باکتری‌های مفید و مضر توانایی بدن در پردازش نیترات‌های موجود در یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مواد برای ارتباطات مغزی و حافظه حائز اهمیت هستند و نویسندگان پیش‌بینی می‌کنند که این موضوع می‌تواند به ضعف عملکرد مغزی منجر شود. گروهی از باکتری‌های پرووتلا در افرادی با سطح پایین نیترات شایع بود.

از سوی دیگر، افرادی که دارای باکتری‌های نایسریا و هموفیلوس بیشتر در دهان بودند، عملکرد شناختی بهتری نشان دادند. این افراد دارای حافظه، تمرکز و توانایی انجام کارهای پیچیده بهتری بودند.

دکتر جوانا ال‌هورکس، نویسنده اصلی این مطالعه، بیان داشت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که بعضی از باکتری‌ها ممکن است به سلامت مغز در طول سن آسیب بزنند. این امر اهمیت انجام آزمایش‌های روتین در چک‌آپ‌های دندانی برای سنجش سطح باکتری‌ها و تشخیص زودهنگام علائم کاهش سلامت مغز را نشان می‌دهد.»

در حالی که اکثر بزرگسالان با افزایش سن دچار کاهش حافظه و عملکرد مغز می‌شوند، اما کاهش بیش از حد نرمال به عنوان اختلال شناختی ملایم شناخته شده و در حدود 15 درصد از افراد مسن را درگیر می‌کند. این وضعیت به عنوان بزرگ‌ترین عامل خطر برای زوال عقل و بیماری آلزایمر شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید
معجزه جوانسازی پوست با میکرودرم

محققان امیدوارند که این مطالعه بتواند به توسعه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با زوال عقل کمک کند. پروفسور آن کربت، نویسنده همکار این مطالعه، گفت: «اگر باکتری‌های خاصی از عملکرد مغز حمایت کنند و برخی دیگر باعث کاهش آن شوند، تغییر تعادل باکتری‌های دهان می‌تواند بخشی از راه حل جلوگیری از زوال عقل باشد.»


دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا